Sinaï woestijnreis

Wij hebben de mogelijkheid een prachtige woestijnreis in Egypte voor jullie te organiseren met een betrouwbare gids.

Deze reis is geheel verzorgd, het enige wat je zelf dient te regelen is je vliegticket en via ons kun je eventueel extra dagen vooraf en achteraf in een resort regelen.

Kosten en data voor de komende Sinaï reis zijn nog niet bekend
Aanmelden kan bij Loylou

Hieronder vind je een aantal verhalen die gedeeld zijn op Facebook. Tevens vind je daaronder het programma van de reis zoals deze in 2022 was.

De reis is een mix van jeep safari en wandelen. De wandeldagen bestaan normaal gesproken uit 2-3 uur wandelen in de ochtend na het ontbijt en dan nog eens 2-3 uur na de lunch. Kortom, het is fijn als je goed ter been bent…

Dit was het Programma van 2022. De komende reis zal langer zijn zodat we meer tijd hebben om op bepaalde plekken langer te blijven.

Dag 1 > 5 november
Rit naar Beit Barakat kamp in Serabit (2,5 -3 uur).
Zonsondergang bekijken bij Jebel Mukaber.
Diner en overnachting in het Beit Barakat kamp.

Jebel Mukabar is een kleine alleenstaande berg in de woestijn dichtbij het kamp.We stoppen hier voor een geweldig uitzicht op de zonsondergang. Hier zijn ook enkele Nabateaanse inscripties.

Dag 2 > 6 november
(hele dag wandelen)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
De tempel van Hathor, Serabit el Khadim –
de turqoise mijnen – en de Proto-sinaïtische inscripties.

Lunch gedurende de dag.

Diner en overnachting in het Beit Barakat kamp.

De klim naar de tempel duurt ongeveer 1 uur en eenmaal boven zullen we tijd doorbrengen bij de tempel en het verkennen van de turqoise mijnen. De dag is in totaal 6-7 uur wandelen.

Serabit el Khadim – De tempel van Hathor.
De tempel werd gebouwd tijdens de 12e dynastie van het oude Egypte (1991 BC – 1802 BC) en is de enige faraonische tempel op het Sinaï schiereiland. Hij ligt op de top van Gebel Searbit, 735 m boven de zeespiegel.
In de Egyptische mythologie was de godin Hathor een complexe en belangrijke figuur. Zij staat bekend als de Vrouwe van Turqoise en was een Godin van de dans, muziek, moederschap, geboorte, wedergeboorte na de dood, vreugde, viering, dankbaarheid en vernieuwing van de kosmos.

In het gebied rond de tempel liggen verschillende turkooizen mijnen, en in een daarvan vind je het oudste alfabetische schrift; “Proto Sinaïtisch”. Het dateert uit 2100-1500 voor Christus.

Dag 3: > 7 november
(hele dag jeepsafari)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
Jebel Hemeiyir – De Sfinx – Woud van Zuilen
door Wadi Gharba naar St. Catherine

Lunch gedurende de dag.
Diner en overnachting in het Sheikh Moussa kamp in St. Catherine.

Het woud van pilaren wordt door de bedoeïenen verondersteld de overblijfselen te zijn van vulkanische activiteit 500 miljoen jaar geleden in de Sinaï.
Geologen zeggen echter dat de buisvormige rotsen zijn ontstaan door heet water dat van diep in de aarde opstijgt en ijzeroxide uit het zandsteen oplost en bij afkoeling aan de oppervlakte de vorm van buizen aanneemt.
Maar welke hitte deze plek – en het zicht – ook heeft gecreëerd, deze plek laat de bezoeker achter om zich te vergapen aan een natuurwonder – misschien zelfs denkend of hij op een andere planeet is geland.

Dag 4 > 8 november
Dit is de dag dat 1000 vrouwen samenkomen op de berg Sinaï.
(wandeltocht)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
St. Catherine Monestary en beklim Jebel Musa om zonsondergang te zien en overnachting op de berg Sinaï.

Lunch overdag.
Diner en overnachting in het Sheikh Moussa kamp in St. Catherine.

Het bekijken van de zonsopgang – of de zonsondergang, 2285 m boven zee, op de top van de Mozes berg is een bijzondere ervaring. Duizenden mensen hebben deze berg beklommen, in de voetsporen van Mozes waar hij naar men aanneemt de 10 geboden ontving. Er is een kleine kapel voor de Heilige Drie-eenheid op de top, herbouwd in 1934 op ruïnes van een kapel uit de 4e/5e eeuw. En ook op de top staat een kleine moskee uit de 12e eeuw.

Neem, afhankelijk van het seizoen, warme kleren mee. Het kan koud worden op de top.

Dag 5 > 9 november
(hele dag jeep safari)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
Zig Zag Canyon, Mahroom, Nawamis, White Canyon.
Eindigend bij Ein Khudra Oase.

Lunch gedurende de dag.

Diner en overnachting in Ein Khudra Oase.

Mahroom is een alleenstaande berg met een gat erdoor, vandaar de naam. Zijn bijnaam is de dinosaurusrots, want als je hem vanuit de juiste hoek bekijkt, lijkt hij op een dinosauruskop. Het is een klim op een kleine zandheuvel en dan een korte klim op de rots om in het gat te komen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht naar twee kanten en we zien altijd goede foto’s vanaf hier.

Nawamis dateert van ergens rond 4000-3150 voor Christus. Dat betekent dat deze tombes ongeveer 6000 jaar oud zijn. Ze zijn te vinden rond het Sinaï schiereiland, maar de grootste hoeveelheid op één plek is op de plek die naar de tombes is genoemd. Ze zouden zijn gebouwd door de Nabateeërs, die als handelaren door het land van de Sinaï trokken.Of het tombes zijn, opslagplaatsen of schuilplaatsen tegen het weer is niet 100% vastgesteld.

De Witte Kloof heeft een interessante ingang/uitgang, afhankelijk van waar je vandaan komt. Er zijn ladders en touwen nodig om erin of eruit te komen.

Ein Khudra, wat de groene bron betekent, is een bekende oase voor bedoeïenen in de Sinaï. Het biedt schaduw in het palmbos en verfrissend water voor kamelen om te drinken, en voor reizigers om het zand af te spoelen. De bedoeïenen die hier wonen, staan net als bedoeïenen overal bekend om hun gastvrijheid en openheid voor reizigers uit de hele wereld.

Dag 6 > 10 november
(hele dag jeep safari)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
The Mushroom, Canyon Salama en Wadi Majaaza/Canyon Abo Hamata.

Lunch gedurende de dag.

Terugkeer naar Dahab of Sharm el Sheikh.

Canyons in de Sinaï woestijn zijn in miljoenen jaren uitgesleten door wind, zand en water. Dat laat op sommige plaatsen gladde oppervlakken achter, met zeer mooie patronen van de verschillende lagen composiet waaruit de bergen zijn opgebouwd.

Wadi Majaaza, waar we vannacht zullen kamperen, heeft het mooiste witte zand en als je geduld hebt kun je fossielen van 25 miljoen jaar oud vinden.

Praktische Informatie 

Deze woestijnreis bestaat uit een mix van rijden in jeeps en wandelen door de woestijn.
Wandeldagen bestaan normaal gesproken uit 2-3 uur wandelen in de ochtend na het ontbijt en dan nog eens 2-3 uur na de lunch.

Jeepsafari’s helpen ons om grotere afstanden af te leggen naar locaties die te lang zouden duren om te voet te bereiken tijdens een korte vakantie. De jeeps kunnen ons ver brengen, maar sommige locaties die we bezoeken vereisen toch wat wandelen en klauteren naar de eindbestemming.

Afhankelijk van de grootte van de groep en de afstanden die we afleggen, nemen we soms kamelen mee. De kamelen kunnen ons helpen met rugzakken, water en soms wandelaars die een pauze nodig hebben.

Kamperen: Als we de nacht niet doorbrengen in Beit Barakat Camp of een ander gevestigd kamp, maar in de woestijn zijn, wordt het kamp meestal opgezet (afhankelijk van de grootte van de groep) met een hoofdtent, waar we samenkomen voor thee, maaltijden en vermaak. We zetten kleinere tenten op of leggen matrassen rond de grote tent waar we slapen. Voor tenten, matrassen, dekens en slaapzakken wordt gezorgd. Ontbijt en diner worden in de grote tent geserveerd, terwijl de lunch tijdens de dagen op de route van de wandeling wordt geserveerd. Alle maaltijden worden bereid door onze koks/gidsen. Het eten is traditioneel bedoeïenen eten. We komen tegemoet aan alle voedselvoorkeuren.

Wat we altijd adviseren om mee te nemen:
– Goede wandelschoenen
– Zaklamp (hoofdlamp is ideaal)
– Kleding volgens het seizoen (laagjes zijn fijn)
– Toiletartikelen, persoonlijke verzorging, voorgeschreven medicatie, andere medicatie indien nodig en andere benodigdheden
– Kleine rugzak voor water, camera’s, snacks enz.
– Zonnebescherming – lotion/creme en hoed/pet/sjaal.
– Speciale snacks indien nodig.

Aanmelden kan hier

 

Translate »