Sinaï woestijnreis

THE EARTH IS CALLING

“The time has come that you can no longer ignore me.
I am the little girl who dreams of the future. I am the compassionate mother who takes your hand. I am the wise old woman who holds the keys to life’s secrets.
I am the wild woman who dances the dance of life.
I am the goddess.
I am Mother Earth.

If the feminine is ignored, the Earth is in danger. If you continue to abuse me, you will destroy your own world. It’s time to come home. The place where you feel safe: in my arms. By opening the gates of consciousness, you allow me into your life.

If a 1000 women join, I will be in their midst.”

 

Het is zo ver, 8 November gaat het echt gebeuren.

A GREAT GATHERING ON MOUNT SINAI

ON THE FULL MOON NIGHT OF NOVEMBER 8TH 2022

Meer informatie over deze gathering vind je hier: https://www.sinai22.com/

En wij gaan daar dus bij zijn, ga je mee?

Wij hebben de mogelijkheid rond deze gathering een prachtige woestijnreis in Egypte voor jullie te organiseren met een betrouwbare gids.

Deze reis is geheel verzorgd, het enige wat je zelf dient te regelen is je ticket en via ons kun je eventueel extra dagen vooraf en achteraf in een resort regelen. Aangezien het tijdens de klimaattop plaatsvind zijn er geen betaalbare rechtstreekse vliegtickets meer te vinden. Wel zijn er goed betaalbare tickets (denk aan tussen de €200 en €300) met vaak 1 tussenstop. Je reis duurt dan wel gemiddeld 11uur ipv 5 uur, maar we doen het voor de goede zaak zeg maar 🙂

Kosten voor de reis zijn €790 exclusief dus je vliegreis en exclusief eventuele extra dagen in een resort.

Er is ruimte voor 10 vrouwen om met ons mee te gaan.
Aanmelden kan bij Loylou

De reis is een mix van jeep safari en wandelen. De wandeldagen bestaan normaal gesproken uit 2-3 uur wandelen in de ochtend na het ontbijt en dan nog eens 2-3 uur na de lunch. Kortom, het is fijn als je goed ter been bent…

Programma

Dag 1 > 5 november
Rit naar Beit Barakat kamp in Serabit (2,5 -3 uur).
Zonsondergang bekijken bij Jebel Mukaber.
Diner en overnachting in het Beit Barakat kamp.

Jebel Mukabar is een kleine alleenstaande berg in de woestijn dichtbij het kamp.We stoppen hier voor een geweldig uitzicht op de zonsondergang. Hier zijn ook enkele Nabateaanse inscripties.

Dag 2 > 6 november
(hele dag wandelen)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
De tempel van Hathor, Serabit el Khadim –
de turqoise mijnen – en de Proto-sinaïtische inscripties.

Lunch gedurende de dag.

Diner en overnachting in het Beit Barakat kamp.

De klim naar de tempel duurt ongeveer 1 uur en eenmaal boven zullen we tijd doorbrengen bij de tempel en het verkennen van de turqoise mijnen. De dag is in totaal 6-7 uur wandelen.

Serabit el Khadim – De tempel van Hathor.
De tempel werd gebouwd tijdens de 12e dynastie van het oude Egypte (1991 BC – 1802 BC) en is de enige faraonische tempel op het Sinaï schiereiland. Hij ligt op de top van Gebel Searbit, 735 m boven de zeespiegel.
In de Egyptische mythologie was de godin Hathor een complexe en belangrijke figuur. Zij staat bekend als de Vrouwe van Turqoise en was een Godin van de dans, muziek, moederschap, geboorte, wedergeboorte na de dood, vreugde, viering, dankbaarheid en vernieuwing van de kosmos.

In het gebied rond de tempel liggen verschillende turkooizen mijnen, en in een daarvan vind je het oudste alfabetische schrift; “Proto Sinaïtisch”. Het dateert uit 2100-1500 voor Christus.

Dag 3: > 7 november
(hele dag jeepsafari)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
Jebel Hemeiyir – De Sfinx – Woud van Zuilen
door Wadi Gharba naar St. Catherine

Lunch gedurende de dag.
Diner en overnachting in het Sheikh Moussa kamp in St. Catherine.

Het woud van pilaren wordt door de bedoeïenen verondersteld de overblijfselen te zijn van vulkanische activiteit 500 miljoen jaar geleden in de Sinaï.
Geologen zeggen echter dat de buisvormige rotsen zijn ontstaan door heet water dat van diep in de aarde opstijgt en ijzeroxide uit het zandsteen oplost en bij afkoeling aan de oppervlakte de vorm van buizen aanneemt.
Maar welke hitte deze plek – en het zicht – ook heeft gecreëerd, deze plek laat de bezoeker achter om zich te vergapen aan een natuurwonder – misschien zelfs denkend of hij op een andere planeet is geland.

Dag 4 > 8 november
Dit is de dag dat 1000 vrouwen samenkomen op de berg Sinaï.
(wandeltocht)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
St. Catherine Monestary en beklim Jebel Musa om zonsondergang te zien en overnachting op de berg Sinaï.

Lunch overdag.
Diner en overnachting in het Sheikh Moussa kamp in St. Catherine.

Het bekijken van de zonsopgang – of de zonsondergang, 2285 m boven zee, op de top van de Mozes berg is een bijzondere ervaring. Duizenden mensen hebben deze berg beklommen, in de voetsporen van Mozes waar hij naar men aanneemt de 10 geboden ontving. Er is een kleine kapel voor de Heilige Drie-eenheid op de top, herbouwd in 1934 op ruïnes van een kapel uit de 4e/5e eeuw. En ook op de top staat een kleine moskee uit de 12e eeuw.

Neem, afhankelijk van het seizoen, warme kleren mee. Het kan koud worden op de top.

Dag 5 > 9 november
(hele dag jeep safari)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
Zig Zag Canyon, Mahroom, Nawamis, White Canyon.
Eindigend bij Ein Khudra Oase.

Lunch gedurende de dag.

Diner en overnachting in Ein Khudra Oase.

Mahroom is een alleenstaande berg met een gat erdoor, vandaar de naam. Zijn bijnaam is de dinosaurusrots, want als je hem vanuit de juiste hoek bekijkt, lijkt hij op een dinosauruskop. Het is een klim op een kleine zandheuvel en dan een korte klim op de rots om in het gat te komen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht naar twee kanten en we zien altijd goede foto’s vanaf hier.

Nawamis dateert van ergens rond 4000-3150 voor Christus. Dat betekent dat deze tombes ongeveer 6000 jaar oud zijn. Ze zijn te vinden rond het Sinaï schiereiland, maar de grootste hoeveelheid op één plek is op de plek die naar de tombes is genoemd. Ze zouden zijn gebouwd door de Nabateeërs, die als handelaren door het land van de Sinaï trokken.Of het tombes zijn, opslagplaatsen of schuilplaatsen tegen het weer is niet 100% vastgesteld.

De Witte Kloof heeft een interessante ingang/uitgang, afhankelijk van waar je vandaan komt. Er zijn ladders en touwen nodig om erin of eruit te komen.

Ein Khudra, wat de groene bron betekent, is een bekende oase voor bedoeïenen in de Sinaï. Het biedt schaduw in het palmbos en verfrissend water voor kamelen om te drinken, en voor reizigers om het zand af te spoelen. De bedoeïenen die hier wonen, staan net als bedoeïenen overal bekend om hun gastvrijheid en openheid voor reizigers uit de hele wereld.

Dag 6 > 10 november
(hele dag jeep safari)
Ontbijt in het kamp.

Hoogtepunten van de dag:
The Mushroom, Canyon Salama en Wadi Majaaza/Canyon Abo Hamata.

Lunch gedurende de dag.

Terugkeer naar Dahab of Sharm el Sheikh.

Canyons in de Sinaï woestijn zijn in miljoenen jaren uitgesleten door wind, zand en water. Dat laat op sommige plaatsen gladde oppervlakken achter, met zeer mooie patronen van de verschillende lagen composiet waaruit de bergen zijn opgebouwd.

Wadi Majaaza, waar we vannacht zullen kamperen, heeft het mooiste witte zand en als je geduld hebt kun je fossielen van 25 miljoen jaar oud vinden.

Praktische Informatie 

Deze woestijnreis bestaat uit een mix van rijden in jeeps en wandelen door de woestijn.
Wandeldagen bestaan normaal gesproken uit 2-3 uur wandelen in de ochtend na het ontbijt en dan nog eens 2-3 uur na de lunch.

Jeepsafari’s helpen ons om grotere afstanden af te leggen naar locaties die te lang zouden duren om te voet te bereiken tijdens een korte vakantie. De jeeps kunnen ons ver brengen, maar sommige locaties die we bezoeken vereisen toch wat wandelen en klauteren naar de eindbestemming.

Afhankelijk van de grootte van de groep en de afstanden die we afleggen, nemen we soms kamelen mee. De kamelen kunnen ons helpen met rugzakken, water en soms wandelaars die een pauze nodig hebben.

Kamperen: Als we de nacht niet doorbrengen in Beit Barakat Camp of een ander gevestigd kamp, maar in de woestijn zijn, wordt het kamp meestal opgezet (afhankelijk van de grootte van de groep) met een hoofdtent, waar we samenkomen voor thee, maaltijden en vermaak. We zetten kleinere tenten op of leggen matrassen rond de grote tent waar we slapen. Voor tenten, matrassen, dekens en slaapzakken wordt gezorgd. Ontbijt en diner worden in de grote tent geserveerd, terwijl de lunch tijdens de dagen op de route van de wandeling wordt geserveerd. Alle maaltijden worden bereid door onze koks/gidsen. Het eten is traditioneel bedoeïenen eten. We komen tegemoet aan alle voedselvoorkeuren.

Wat we altijd adviseren om mee te nemen:
– Goede wandelschoenen
– Zaklamp (hoofdlamp is ideaal)
– Kleding volgens het seizoen (laagjes zijn fijn)
– Toiletartikelen, persoonlijke verzorging, voorgeschreven medicatie, andere medicatie indien nodig en andere benodigdheden
– Kleine rugzak voor water, camera’s, snacks enz.
– Zonnebescherming – lotion/creme en hoed/pet/sjaal.
– Speciale snacks indien nodig.

Aanmelden kan hier

English

A GREAT GATHERING OF WOMEN ON MOUNT SINAI
ON THE FULL MOON NIGHT OF NOVEMBER 8TH 2022

More information about this gathering can be found here: https://www.sinai22.com/
Will you join us? You can travel with us or give your support through the ether. 

We (me and two of my best friends) have the opportunity around this gathering to organize a wonderful desert trip in Egypt with a reliable guide. Costs for the trip are €790 all inclusive but excluding your flight and excluding possible extra days in a resort (we will do our best to find a resort as cheap and nice as possible).

There is room for 10 women to join us.
I sincerely hope you feel called.

The Trip

Sinai desert trip with Beit Barakat Sinai.
6 days, 5 nights.

*

Day 1 > 5th of November (arrival day)

Pick up from Sharm el Sheikh airport. Drive to Beit Barakat camp in Serabit (2,5 -3 hours)
Depending on arrival time we will go see the sunset at Jebel Mukaber.
Dinner and overnight at Beit Barakat camp.

Jebel Mukabar is a small single standing mountain in the desert close to the camp.
We stop here for a great view at the sunset. Here are also some Nabatean inscriptions.

*

Day 2 > 6th of November (all-day hiking trip)
Breakfast in camp.
Highlights of the day:
The temple of Hathor, Serabit el Khadim –
The turqoise mines – and the Proto-sinaitic inscriptions.

Lunch during the day.
Dinner and overnight at Beit Barakat camp.

The climb to the temple is about 1 hour and once on top, we will spend time at the temple and exploring the turqoise mines. The day is a total of 6-7 hours of hiking.

Serabit el Khadim – The Temple of Hathor.
The temple was build during the 12th dynasty of ancoient Egypt (1991 BC – 1802 BC) and is the only pharaonic temple on the Sinai peninsula. It is located on top of Gebel Searbit, 735 m above sealevel.

In Egyptian mythology, Hathor goddess was a complex and important figure. She is known as the Lady of Turqoise and was a Goddess of dance, music, motherhood, birth, rebirth after death, joy, celebration, gratitude, and renewal of the cosmos.

In the area around the temple there are several turqoise mines, and in one of them you will find some of the oldest alphabetic writing; ”Proto Sinaitic”. It dates back to 2100-1500BC. 

*

Day 3: > 7th of November (all-day jeep safari)
Breakfast at camp.
Highlights of the day:
Jebel Hemeiyir – The Sphinx – Forest of Pillars
through Wadi Gharba to St. Catherine

Lunch during the day.

Dinner and overnight at Sheikh Moussa camp in St. Catherine.

The Forest of Pillars is by the bedouins believed to be the remains of vulcanic activity 500 millions of years ago in Sinai.

Geologists however say that the tubular rocks were created by hot water rising from deep in the earth, disolving iron oxide from the sandstone and when cooling down at the surface, the iron oxide would take shape as tubes.

However, whatever heat created this site – and sight, this place leaves the visitor to marvel at a natural wonder – maybe even thinking if they landed on a different planet.

*

❗Day 4 > 8 November: This the day that 1000 women gather on `Mount Sinaï
(mostly hiking trip)
Breakfast in camp.

❗Highlights of the day:
St. Catherine Monestary and climb Jebel Musa to see sunset and ‼️overnight at mount Sinai 

Lunch during the day.
Dinner and overnight at Sheikh Moussa camp in St. Catherine.

Watching the sunrise – or the sunset, 2285 m above sea, on top of the Moses Mountain is a special experience. Thousands of people has climbed this mountain, following in the footsteps of Moses to where it is believed he received The 10 Commandments. There is a small chapel to the Holy Trinity on the summit, rebuilt in 1934 on ruins of 4th/5th century chapel. And also on the summit there is small mosque dating from 12th century.

According to the season, bring warm clothes. They say it can get  cold on the top.

*

Day 5 > 9th of November (all-day jeep safari)

Breakfast at camp.
Highlights of the day:
Zig Zag Canyon, Mahroom, Nawamis, White Canyon
Ending up at Ein Khudra Oasis.

Lunch during the day.
Dinner and overnight at Ein Khudra Oasis.

Mahroom is a single standing mountain with a hole through, hence the name.
It’s nick name is the Dinosaur rock, because when you look at it fro the right angle, it looks like a dinosaur head. It is a climb up a small sand hill and then a short climb up the rock to get into the hole. From here you have amazing views to two sides and we always see good photos from here.

Nawamis dates back to somewhere around 4000-3150BC. Which means these tombs are around 6000 years old. They can be found around the Sinai Peninsula, but the largest amount in one place is at the site named after the tombs.They are said to be build by the Nabateans, who travelled the land of Sinai as traders. If the are tombs, storage or shelters from the weather is not 100% established.The White canyon has an interesting entrance/exit, depending on which end you come from. It involves ladders and robes to get in or out. 

Ein Khudra, meaning the green spring, is a wellknown oasis for Bedouins in Sinai. It offers shade in the palm grove and refreshing water for camels to drink, and travellers to wash of the sand. The Bedouins that live here, are as with Bedouins everywhere, known for their hospitality and openness to travellers from all over the world.

*

Day 6 > 10th of November (all-day jeep safari)

Breakfast in camp.

Highlights of the day:
The Mushroom, Canyon Salama and Wadi Majaaza/Canyon Abo Hamata.

Lunch during the day.
Return to Dahab or Sharm el Sheikh.

Canyons in the Sinai desert have been carved out but win, sand and water during millions of years. Which leaves surfaces looking smooth in some locations, with very beautiful patterns from the different layers of composites that the mountains are made of.

Wadi Majaaza which we will camping next to for the night, has some of the finest white sand and if you are patient you might find fossils that are 25 million years old.

Information about doing trips with Beit Barakat Sinai

Getting around:
Desert trips with Beit Barakat Sinai will always consist of a mix of driving in jeeps and hiking through the desert. 

Hiking days normally consists of 2-3 hours of hiking in the morning after breakfast and then another 2-3 huors after lunch.

Jeep safaries help us to cover greater distances to locations that would take to long to reach by foot during a short holiday.

The jeeps can take us far, but still some locations that we go requires some hiking and scrambling to the final destination. 

Depending on the size of the group and the distances we are hiking, we sometimes bring camels. The camels can help us by carrying back-packs, water and sometimes hikers that need a break from hiking.

Camp:

If we are not spending the noghts in Beit Barakat Camp or another established camp, but are out in the desert, camp is usually set up (depending on the size of the group) with a main tent, where we gather for tea, meals and entertainment. 

We set up smaller tents or lay matresses around the big tent where we sleep.Tents, matresses, blankets and sleeping bags are provided.Breakfast and dinners will be served in the main tent, whereas lunch will be served during the days on the route of the hike.All meals are prepared by our chefs/guides. The food is traditional bedouin style food. 

We cater to all food preferences.

What we always advice to bring:

• Good hiking shoes

• Torch (headtorch is ideal)

• Clothes according to season (layers are good)

• Toiletries, personal care, presciption medication, other medication if needed and other necessities 

• Small backpack to carry water, cameras, snacks etc

• Sunprotection – lotion/creme and hat/cap/scarf.

• Special snacks if needed.

Translate »