© Bram Petraeus
‘Witte heksen, daar zit de Veluwe niet op te wachten… ‘
13 maart 2019
Quote wantrouwen - Wilde Vrouw
Wantrouwen
20 maart 2019

De kracht van Sacred Space

Quest of the Wild Woman

Auteur: Joyce Hellendoorn

De Quest of the Wild Woman is een groot experiment. Het is geen festival geworden – met een vaststaand programma met workshopgeefsters – maar stappen met z’n allen het grote Niet Weten in. De ruimte van Yin.

Hoe zijn wij daar zo op gekomen?

Al samen afstemmende op de bedoeling van dit evenement kwamen we er op uit dat we het liefst vrouwen zouden willen samenbrengen die allemaal wat komen brengen. Dat het tijd wordt voor een plek waar vrouwen elkaar kunnen inspireren en wie weet tot nieuwe samenwerkingen zouden kunnen komen. Een verzamelplek voor al die mooie krachtige vrouwen die we in de loop der jaren hebben leren kennen. We konden nu al niet kiezen uit het aanbod wat we in gedachten al onze kant op zagen stromen en dus stapten we uit de door ons ooit zelfbedachte mal van de voorgeprogrammeerde workshops en lezingen. Weg van het idee dat het aan ons is om te kiezen uit die rijkdom, aan ons is om te bepalen wat al dan niet past bij het thema Wilde Vrouw.

Want hoe zou het toch zijn als al die vrouwen die gaan komen iets unieks hebben bij te dragen. Niet een paar gekozen workshopgeefsters maar echt allemaal! Vrouwen die jaarlijks komen voelen wat de grotere bedoeling is waarom we op dit moment zijn hier op aarde. Samenkomen om te zakken in ons lichaam, in ons bekken, te vertragen daar waar we zo worden verleidt steeds weer de versnelling in te gaan.

Om samen een gewijde ruimte te creëren, sacred space, waarin we verbinden, stil worden.

Om vandaar uit te gaan voelen of je geroepen wordt iets bij te dragen aan het middagprogramma samen met een groepje andere vrouwen die je nog niet kent. Gewoon zomaar in het moment vanuit het volste vertrouwen dat jullie niet voor niets samen zijn en dat alles er al is. En erop te vertrouwen dat als je de roep niet voelt jouw aanwezigheid meer dan voldoende is. Dat in stilte zijn of in een toevallige ontmoeting jou precies gaat brengen wat je op dat moment nodig hebt evenals het bijwonen van een van die geco-creëerde workshops.

Waarom is dit zo krachtig?

Het is nodig dat wij vrouwen regelmatig herbronnen. Met hernieuwde inspiratie de wereld in gaan. Vertraagd, opgeladen en voelend dat je niet alleen bent in wat je missie dan ook is.
Het is tijd dat krachtige vrouwen elkaar gaan ontmoeten. Los gaan laten dat ze alles alleen moeten doen. Het is een groot cadeau aan jezelf te erkennen dat je grenzen hebt aan je kunnen, dat je andere vrouwen nodig hebt in je leven. En ook mannen natuurlijk, maar alleen vrouwen begrijpen wat de kracht van het vrouwelijke is omdat we dat in ons lichaam dragen.
De cyclische kracht die maakt dat we opbouwen maar ook steeds weer laten afbrokkelen in het volste vertrouwen dat er altijd wel weer iets nieuws ontstaat.

Ik ga me een beetje geld betalen om een workshop te geven, daar zit ik allang niet meer…

Als je je dit nu nog steeds afvraagt dan heb je nog niet begrepen waar wij heen willen met deze quest! Want jij bent nu precies de vrouw die we nodig hebben. Zo als jij zijn er een heleboel en ik hoop dat je kunt invoelen hoe krachtig het is om 250 vrouwen zoals jij bij elkaar te zetten. Om jaarlijks jezelf te resetten als het gaat over de werk structuren die je voor jezelf hebt gecreëerd. Om even uit de rol van mentor, leraar, leidinggevende of moeder te stappen en je regelmatig af te vragen waarom je hier bent en waarom je levenspad is zoals het is. Om al je verzamelde schatten in te brengen en te delen met al die andere krachtige vrouwen. Een groot bad van potentieel wat al borrelend na vier dagen klaar is om zich te verspreiden over de wereld.

Dit is dus een uitnodiging om jouw waarheid te delen.

We gaan elkaar dus geen les geven, we gaan er juist vanuit dat alles er al is. We gaan elkaar inspireren. We stappen samen in een groot veld van niet weten, het veld van ongebreideld potentieel. Daar waar alles open ligt en alles mogelijk is.

De grootste heksenkring van Europa

Of zoals Marian ooit gekscherend zei: Het wordt gewoon de grootste heksenkring van Europa.
Hoe je het ook wilt noemen, het gaat een geweldig avontuur worden waar je echt bij wilt zijn.

Wij bieden de kaders en de bedding waar dit alles in kan gaan plaatsvinden en we kijken er naar uit om jullie daarin te gaan ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »